شما به اینترنت متصل نیستید.
ایجاد یک قطعه جدید در نرم‌افزار proteus
نویسنده:
امتیاز دهید

ایجاد یک قطعه جدید در نرم‌افزار proteus

نرم افزار proteus یکی از نرم افزارهای کاربردی و جالب با کارکرد آسان در زمینه شبیه سازی مدارهای الکتریکی می باشد و محبوبیت فراوانی در بین مهندسان برق دارد. به وسیله این نرم افزار می توان انواع مدارها را پیاده سازی، شبیه سازی و در انتها مدار چاپی آن را تهیه کرد.

در این مطلب به نحوه ایجاد یک قطعه جدید در پروتئوس می‌پردازیم. اگر می‌خواهید کار با پروتئوس را یاد بگیرید، آموزش کار با آردوینو در پروتئوس را مطالعه کنید. در این نرم افزار طیف گسترده ای از قطعات الکتریکی وجود دارد که می توان در مدارات مختلف از آنها استفاده کرده و عملکرد آنها را مشاهده کرد. گاهی پیش می آید که با قطعه و یا ماژول جدیدی برخورد می کنید که در کتابخانه نرم افزار وجود ندارد. لذا لازم است که این قطعات را خودتان ایجاد کنید. در نرم افزار proteus این امکان وجود دارد که قطعه مورد نظر خود را به صورت شماتیک به همراه طرح PCB ایجاد کرده و در کتابخانه نرم افزار ذخیره کنید و در شبیه سازی های بعدی آن را به کار گیرید.

تمامی مراحل انجام کار به همراه توضیحات کامل به ترتیب در تصاویر مورد بررسی قرار می گیرند.

برای شروع کار شما باید از نوار ابزار 2D Graphics استفاده کنید. با انتخاب آیکون Box گزینه هایی در پنجره Object Selector ظاهر می گردد. چون هدف ایجاد یک قطعه جدید است، گزینه Component را انتخاب کرده، سپس از طریق نگه داشتن کلیک چپ، جعبه ای به اندازه دلخواه را در پنجره ویرایش ایجاد کنید.

برای ایجاد پایه های قطعه باید از نوار Gadgets گزینه Device Pin را انتخاب کنید. در ادامه در پنجره Object Selector بر روی Default کلیک کرده و پین های مورد نظر خود را به قطعه اضافه کنید. دقت کنید که سمت ضربدر نشان دهنده سر خروجی بوده و باید در بخش بیرونی پین قرار بگیرد.

در بخش بعدی باید مشخصات و نام پین ها را تعیین کنید. برای این کار بر روی هر کدام از پین ها دو بار کلیک کنید و یا با کلیک راست روی آن، گزینه Edit Properties را انتخاب کنید تا پنجره ای مطابق شکل زیر باز گردد. توضیحات مربوط به تمامی گزینه ها در شکل آمده است:

بعد از تکمیل مشخصات یک پین، برای ثبت اطلاعات پین های دیگر، هم می توانید بر روی گزینه OK کلیک کرده و روی پین جدید دوبار کلیک چپ کنید و یا اینکه با زدن دکمه Next سراغ پین بعدی بروید. نتیجه نهایی را تا این مرحله در شکل مشاهده می کنید:

اکنون برای اینکه قطعه شما به یک بسته واحد تبدیل شود، با استفاده از کلیک چپ کادری به دور قطعه کشیده تا به حالت انتخاب درآید، سپس بر روی آن کلیک راست کرده و گزینه Make Device را انتخاب کنید. در پنجره ظاهر شده فقط ضروری است که نام قطعه را در بخش Device Name وارد کنید.

با کلیک بر روی گزینه Next پنجره زیر ظاهر خواهد شد، در صورتی که طرح مدار چاپی مربوط به PCB برای این قطعه را از قبل طراحی کردید، میتوانید در این بخش آن را وارد کنید.

برای این منظور بر روی گزینه Add/Edit کلیک کنید تا صفحه ای مطابق شکل را ظاهر گردد:

در این بخش نیز بر روی گزینه Add کلیک کنید و فایل PCB طراحی شده برای این قطعه را به آن اضافه کنید. با این کار پنجره زیر ظاهر خواهد شد:

نکته مهم در این قسمت این است که مشخص کنید هر پین بر روی طرح PCB معادل با کدام پین در قطعه اصلی می باشد. با وارد کردن طرح PCB، نرم افزار به صورت اتوماتیک بر اساس شماره پین ها، این معادل سازی را انجام می دهد. در صورتی که قصد تغییر آن را دارید باید مطابق شکل ابتدا بر روی خانه مربوط به هر پین در ستون A کلیک کرده و سپس پین مورد نظر خود را با کلیک بر روی آن انتخاب کنید.

در انتها بر روی گزینه Package Assign کلیک کنید.

با کلیک بر روی Next وارد صفحه ای می شوید که امکان وارد کردن مشخصات بیشتر را فراهم می کند، که پر کردن آنها اختیاری است.

در مرحله بعد نیز می توان برگه مشخصات قطعه را اضافه کرد.

در مرحله آخر می توان تعیین کرد که قطعه در چه دسته و زیرمجموعه ای قرار می گیرد. همچنین امکان ثبت تولید کننده و اضافه کردن توضیحات مختصر در مورد قطعه نیز وجود دارد.

در انتها با کلیک بر روی OK قطعه مورد نظر ایجاد می گردد و شما می توانید از کتابخانه ی نرم افزار آن را انتخاب و در مدارها به کار گیرید.

امیدواریم که این مطلب اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار داده باشد. انشاالله نکاتی دیگر از این نرم افزار در مقالات بعدی آورده خواهد شد. لطفا با نظرات خود ما را در بهتر شدن محتوای مطالب یاری دهید.

مطالب مرتبط

استپر موتور در دستگاه های cnc پایگاه دانش

استپر موتور در دستگاه های cnc

در این مقاله جامع، صفر تا صد کاربرد استپ‌موتور در ساخت دستگاه‌های CNC را می‌آموزید؛ از اصول عملکرد و انتخاب سایز تا تنظیم درایور، میکرو‌استپ و کاهش لرزش.
5 روز قبل
مقایسه درایور استپر موتور A4988، DRV8825 و TMC2208: راهنمای جامع انتخاب پایگاه دانش

مقایسه درایور استپر موتور A4988، DRV8825 و TMC2208: راهنمای جامع انتخاب

مقایسه درایور استپر موتور A4988، DRV8825 و TMC2208: در این مقاله عملکرد، دقت میکرواستپینگ، مصرف انرژی و سطح نویز هر سه درایور را بررسی کنید و بهترین گزینه برای پروژه‌های رباتیک، پرینتر سه‌بعدی و اتوماسیون را بیابید.
1 هفته قبل
راهنمای کامل درایور استپرموتور: انتخاب، نصب، مشکلات رایج و رفع آن‌ها پایگاه دانش

راهنمای کامل درایور استپرموتور: انتخاب، نصب، مشکلات رایج و رفع آن‌ها

راهنمای جامع درایور استپرموتور. نحوه انتخاب، نصب، رفع مشکلات رایج و بهترین برندها برای پروژه‌های مختلف از جمله رباتیک و CNC.
2 هفته قبل
راهنمای جامع درایور استپرموتور – انواع، کاربردها و نکات خرید پایگاه دانش

راهنمای جامع درایور استپرموتور – انواع، کاربردها و نکات خرید

با راهنمای جامع درایور استپرموتور آشنا شوید. بررسی انواع درایور، کاربردها، نکات کلیدی خرید، برندهای معروف و راهنمای نصب و عیب‌یابی به زبان ساده.
2 هفته قبل
کاربرد استپ موتور و مقایسه انواع آن در صنایع مختلف پایگاه دانش

کاربرد استپ موتور و مقایسه انواع آن در صنایع مختلف

با استپر موتور، انواع آن و کاربردهای متنوعش در صنایع مختلف آشنا شوید. این مقاله به بررسی کامل استپر موتور و نقش آن در فناوری‌های مدرن می‌پردازد.​
4 هفته قبل
ساخت مکعب ال‌ ای‌ دی پایگاه دانش

ساخت مکعب ال‌ ای‌ دی

ساختن مکعب ال ای دی، در این آموزش با مکعب ال ای دی آشنا می‌شویم و نحوهٔ ساخت آن را می‌آوزیم
2 ماه قبل
راهنمای خرید لیداسکرو | انتخاب بهترین پیچ انتقال برای کاربردهای صنعتی پایگاه دانش

راهنمای خرید لیداسکرو | انتخاب بهترین پیچ انتقال برای کاربردهای صنعتی

به دنبال خرید لیداسکرو مناسب برای دستگاه‌های CNC یا پرینتر سه‌بعدی هستید؟ در این راهنمای تخصصی، مهم‌ترین فاکتورها برای انتخاب بهترین پیچ انتقال را بررسی می‌کنیم.
2 ماه قبل
راه اندازی رزبری پای Raspberry Pi 4 با نصب سیستم عامل رزبین پایگاه دانش

راه اندازی رزبری پای Raspberry Pi 4 با نصب سیستم عامل رزبین

آموزش کامل راه‌اندازی رزبری پای ۴ از آماده‌سازی کارت حافظه تا نصب سیستم‌عامل و پیکربندی اولیه. با این راهنمای گام‌به‌گام، بدون نیاز به تجربه‌ی قبلی، رزبری پای ۴ خود را به‌سادگی آماده‌ی کار کنید.
3 ماه قبل
ساخت دنبال کننده خورشید با آردوینو و با کمترین هزینه پایگاه دانش

ساخت دنبال کننده خورشید با آردوینو و با کمترین هزینه

آموزش ساخت پنل خورشیدی متحرک با آردوینو و کمترین هزینه! با استفاده از دو سروو موتور و سنسورهای فتوسل، پنل خورشیدی را بر اساس موقعیت خورشید تنظیم کنید و بازدهی انرژی را افزایش دهید.
3 ماه قبل
قالبگیری سیلیکونی قطعات پرینت سه بعدی شده قسمت 1 پایگاه دانش

قالبگیری سیلیکونی قطعات پرینت سه بعدی شده قسمت 1

با قالبگیری سیلیکونی، قطعات پرینت سه بعدی خود را به نسخه‌های باکیفیت و مقاوم تبدیل کنید. در این راهنما، مراحل قالب‌گیری سیلیکونی همراه با یک مثال عملی توضیح داده شده است.
3 ماه قبل
تاکنون هیچ نظری ثبت نشده است.
برای ثبت نظر وارد حساب کاربری خود شوید.